Kako organizovati romantičan piknik za dvoje u 7 lakih koraka - Al Nada

Kako organizovati romantičan piknik za dvoje u 7 lakih koraka

Kako organizovati romantičan piknik za dvoje u 7 koraka

Kako organizovati romantičan piknik za dvoje u 7 lakih koraka.

Zavedi me, povedi me na romantičan piknik.

Kada poželite da obeležite neki vama važan datum ili da voljenoj osobi priredite iznenadjenje i poklonite nešto nezaboravno, organizujte romantičan piknik.

A da se iznenadjenje ne bi pretvorilo u katastrofu, potrebno je da se pripremite. Ako pratite ovih 7 koraka, vaš piknik će biti savršen.

 1. Izaberite mesto i vreme. To može da bude negde u prirodi, van grada. Ili u nekom većem gradskom parku. Ili, što je nama najdraže, neka to bude mesto koje vama nešto znači. Mesto gde ste se upoznali, mesto gde ste se prvi put poljubili, mesto gde ste se zajedno smejali i uživali. Ako idete u prirodu, budite sigurni da ima hlada u blizini, kao i mogućnosti za odlazak u toalet. Što se tiče vremena, prepodnevni piknik ima tu prednost što ćete biti okruženi sa manje ljudi. Neće biti previše vruće i možete da uživate u zajedničkom doručku. Prepodnevni piknik možete pretvoriti u celodnevni izlet ako obidjete neke zanimljive lokalitete u blizini, ili odete na kupanje. Popodnevni piknik će sa druge strane, biti lakše organizovati jer će trajati kraće. i imaćete priliku da uživate u zalasku sunca.Ali u ovom terminu bićete okruženi sa više ljudi i imati manje prilika za intimnost.
  Mesta za romantičan piknik
  Mesta za romantičan piknik Van grada
  Kako organizovati romantičan piknik za dvoje u 7 koraka
  Kako organizovati romantičan piknik za dvoje u 7 koraka Gradski park
 2. Pripremite veće ćebe koje ćete prostrti na zemlju i jastuke za sedenje. Postoje posebna piknik ćebad sa plastificiranom donjom stranom, koja će vas štititi od vlage. Ako ih nemate, ponesite obično ćebe i komad tanjeg najlona koji ćete postaviti ispod njega. Za romantičan piknik bolje je ako se potrudite i ponesete dva jastuka za sedenje, nego stolice na sklapanje, mada su i one opcija.
  Jumbo boho jastuci
  Jumbo boho jastuci za sedenje
  Kako organizovati romantičan piknik za dvoje u 7 koraka
  Kako organizovati romantičan piknik za dvoje u 7 koraka
 3. Pripremite korpu za piknik. To može biti obična pletena korpa od pruća koju ćete obložiti pamučnom kuhinjskom krpom (obavezno kariranom). ili specijalna korpa za piknik, sa odeljcima za tanjire, pribor i čaše. Ma koliko te korpe bile lepe i estetski privlačne, uvek obezbedite frižider torbu kao pomoć. Jer u njoj ćete čuvati hranu koja bi se mogla pokvariti na toploti, držati vodu i šampanjac ili vino da budu hladni.
  Korpa za piknik
  Korpa za piknik
  Frižider korpa
  Frižider korpa
 4. Odaberite hranu i piće koje ćete poneti na piknik. Dobar izbor su neki kvalitetni suhomesnati proizvodi, pršuta, suvi vrat, mortadela, šunka. Podrazumeva se da ćete ih prethodno narezati. Pripremite i dve tri vrste zrelih sireva, takođe narezanih. Jedan baget, isečen na kriške i pakovanje većih krekera. Možete da pripremite salatu i spakujete je u plastičnu čašu ili kutiju sa poklopcem, ali da dresing ponesete odvojeno i začinite salatu na licu mesta. Ili da ponesete čeri paradajiz, iseckan krastavac i crvenu slatku papriku, teglicu maslina i nekog namaza po želji i da ih poslužite tako. Za desert napravite ili kupite mafine (voćne, čokoladne), ili sezonsko voće. Groždje, jabuke, kruške, šljive su dobar izbor. Pošto nema romantike bez šampanjca, obavezno ga ponesite. Umesto velike flaše, dovoljne su i dve male flašice sa vašim omiljenim pićem. Do serviranja ga držite u frižider torbi. Ne zaboravite vodu.
  Kako organizovati romantičan piknik za dvoje u 7 koraka
  Kako organizovati romantičan piknik za dvoje u 7 koraka Gotova salata
  Piknik hrana
  Piknik hrana
 5. Potreban pribor za služenje hrane: Papirni tanjiri, plastične viljuške i noževi, plastične čaše za šampanjac i vodu. Platneni stolnjak u nekom karo dezenu, papirne salvete i vlažne maramice. Ako imate, ponesite drvenu dasku ili poslužavnik da na nju servirate suhomesnate proizvode i sireve. Ne zaboravite da ponesete neko cveće ili ga naberite na licu mesta, da ulepšate vaše posluženje.
  Kako organizovati romantičan piknik za dvoje u 7 koraka
  Kako organizovati romantičan piknik za dvoje u 7 koraka
 6.  Ponesite nešto da se zabavite, muziku, knjigu, rekete za badminton…
   Sportski rekviziti za piknik u prirodi
  Sportski rekviziti za piknik u prirodi
 7. I na kraju, uživajte. U zajedničkim trenucima, u lepom pogledu, u dobroj hrani, u pažnji koju ćete pokloniti jedno drugom.
  Romanticni piknik za dvoje
  Romanticni piknik za dvoje
 8. P.S. Ne zaboravite da počistite mesto gde ste pravili piknik. Dobro je ako ponesete posebnu kesu za djubre, ali će poslužiti i korpe i torbe u kojima ste doneli stvari potrebne za piknik. 
 9. Ekstra savet: Ponesite kremu za sunce i sprej protiv komaraca i neki šešir ili kačket.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *