Tako je lako – da može svako

Prolećne dekoracije

Stiže nam proleće praćeno sve dužim danima i toplijim vremenom. Priroda se budi i započinje novi životni ciklus. A mi sve više vremena provodimo napolju.

Evo predloga kako da iskoristite šetnje po parku ili obližnjoj šumi i da sami napravite dekoracije za sto kojima ćete uneti svežinu i boje proleća u svoje domove.

Dakle, dok šetate, prikupite nekoliko procvetalih grančica forzicije, koje su sa svojim jarko žutim cvetovima prvi ukrasi parkova i živih ograda, zatim nekoliko grančica sa drveta žalosne vrbe ili bilo koje druge  biljke sa cvetovima ili lepim zelenim lišćem, koja vam privuče pažnju.

Od donetih grančica ispletite prsten . Možete uplesti i nekoliko istih u jedan, kako bi bio puniji i bogatiji lišćem i cvetovima ili kombinovati grančicu sa lišćem, od vrbe na primer, sa cvetnom grančicom forzicije.

Od krutih stabljika i grana, napravite male buketiće i vežite ih kanapom za rustičan izgled ili satenskim trakama za malo elegantniju dekoraciju. Dodajte im ukrase:  bubamare, pčele, srca, jednom rečju, sve što vam se učini zgodno a pri ruci vam je.

Uključite i decu u pravljenje ovih dekoracija, garantovanpo će se zabaviti.

Ovakve dekoracije od svežih grančica i listova, posebno su zahvalne za dekorisanje stola za uskršnje praznike, ali i za svaku priliku kada želite da iznenadite svoje goste.

Ukoliko ste u prilici, naberite sveže grančice ruzmarina ili ih kupite na odeljenju začina u svim bolje snabdevenim samoposlugama. Prstenovi za salvete od ruzmarina,

su idealna dekoracija za piknik sto, kada spremate roštilj za goste i slično. Grančice možete staviti na plamen i tako dodati posebnu aromu roštiljskom mesu.

Takodje, možete napraviti ukras  od grana, lišća i cveća koji ćete postaviti  na sredinu stola, i uz dodavanje sveća ili malih vaza sa cvećem, dobiti unikatnu i originalnu dekoraciju.

Savet: Ako stavljate lišće i grančice na stolnjak, postavite ispod traku od tankog celofana kako bi ga zaštitili.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *